9 Mayıs 2010 Pazar

HAFIZA KARTLARI

http://www.youtube.com/watch?v=pDOzRdRisOEFlash Hafıza Kartları











Flahs hafıza kartları pek çok media formatını güç harcamadan depolamamızı sağlarlar.MP3 playrlar,oyun consolları, telefonlar, kameralar ve fotoğraf makinelerinde digital depolama alanları olarak kullanılmaktadırlar.

Electronik hafıza kartları pek çok formatta değişik amaçlar için kullanabilmektedir.Katı durum depolama araçları olarak da ifade edibilceğimiz kartlar mekanikten çok elektronik yapıya sahiptirler.





BİOS chip

Compact Flash

Smart media

PCMA Tipi hafıza kartları



Flash hafıza kartları EPROM chipler gibidirler( Elektronik Silinebilir Programlanabilir Hafıza Okuyucular) yapısında iki adet transistör bulunmaktadır.



Flash Hafıza kartlarını kullanmamızın birkaç avantajı vardır.



Hard disk gibi hareket eden kısımları yoktur.

Hızlı erişime izin verirler.

Hafif ve küçüktürler.



Peki neden hard disk kullanıyoruz sorusunun cevabı çok basit çünkü megabyte başına hard diskin fiyatı flash hafıza kartlarından oldukça düşüktür.

Smart Hafıza Kartları,Solid State Flopy Disk kartlar (SSFDC) smartmedia kartlar olarak bilinmektedirler ve Toshiba tarafından üretilmişlerdir. 2 MB ‘tan 128 Mb kadar hafızaya sahip kartlar bulunmaktadırlar.




CompactFlash kartlar 1994 yılında Sandisk tarafında üretilmişlerdir. Smart media kartlardan iki şekilde farklıdırlar. Öncelikle daha kalındırlar ve kontrol edilir bir chip kullanmaktadır.




Daha kalın olmaları smart media kartlarına göre daha çok hafıza alanına sahip olmalarını sağlamıştır.8 MB’tan 100 GB kadar hafızaya sahiptirler.



Hafıza kartlarınızı USB girişli özel kart okuyucularla , laptopların PCMCIA girişleriyle bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.
SD Hafıza Kartları: Genelikle fotograf makinelerinde ve kameralarda kullanılan hafıza kartı çeşididir.SDHC kartların devamı niteliğindedir.

SDHC kartların kapasiteleri 4, 8 , 16 ve 32 GB a kadar çıkarken SD kartların hafızaları 2 GB ile sınırlıdır.
http://www.youtube.com/watch?v=pDOzRdRisOE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder