24 Nisan 2010 Cumartesi

LED TV NEDİR  ?


Teknolojik ürünlerin yeni pazara çıktıklarında ne kadar pahalı olduklarını zamanla fiyatlarının nasıl düştüğünü hepimiz biliriz. Peki, şirketler satışlarının devamlılığını nasıl sağlayacaklar.

Elbette üründe küçük değişiklikler yapıp yeni isimler koyarak.



Samsung'un yeni LED TV ile yaptığı da bu pazarlama taktiği. LCD ekran TV arkadan florsan yerine LED' lerle aydınlatarak artık sıradanlaşan ve fiyatları düşen LCD den başka bir şey değil.

Şu An Kullandığımız LCD TV ‘lerin eksikleri Neler Peki?
Florsan kullana LCD ekran TV' ler ekranda siyah bölgelerin oluşturulması esnasında görüntü kayıpları oluşurken LEDTV nin kendine has bölgesel LED söndürme tekniği ile daha iyi siyah noktalar oluşturulmaktadır. Aynı zamanda Florsan ışıklarda renk çeşitliliğinin olmaması da bir dezavantajdır.
LED TV ekran aydınlatmasını iki şekilde gerçekleştirmektedir. Ya ekranın arka bölümü LED'lerle aydınlatılmakta ya da televizyon ekranının yan kenarları LED 'le aydınlatılmaktadır.
Yandan aydınlatmalı LEDTV 'ler LED kaynaklarının köşede olmasından dolayı oldukça ince olabilmektedirler ve LCDTV LEDTv'ler dahi daha ucuza maliyetleri olmaktadır.
Öte yandan ekran aydınlatmalı LEdTV ler oldukça koyu siyah noktalar oluşturmaktadır.Siyah bir ekran gerektiğinde o bölgedeki LED lerin tümü kapanmaktadır.
Peki LEDTv’ler plazma ekran TV’lerden daha iyi mi görüntü elde etmektedir.Bu sorunun kesin yanıtı henüz verilemiyor.İki ürününde farklı görüntüler de başarılı oldukları çoğu zaman ayır edilemedikleri söylenmektedir.
LEDTV ve LCD TV deki en büyük düşük enerji tüketimiyle LEDTV’nin oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz.LEDTV aynı zamanda plazma Tv kalitesinde görüş açısı sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder